Hoofdsponsoren

Speluitleg

Proloog

Registreer je account op deze spelsite. Je krijgt vervolgens de mogelijkheid om je eigen team renners samen te stellen. Dat team is waarmee je gaat strijden om de punten tijdens de Tour de France, dus denk goed na voor wie je kiest.

Uiteraard doe je ook een voorspelling voor de top 3 van het eindklassement in Parijs. Deze tellen ook mee voor je eindtotaal en kunnen tijdens de Tour niet meer gewijzigd worden.

Jouw team

In totaal kies je uit veertien renners. Dertien daarvan selecteer je voorafgaand aan de Tour, de laatste plek kun je elke rijdag gebruiken voor een Joker. Daarover later meer.

Van de dertien renners kies je er tien voor je basisteam. Deze renners tellen mee voor de punten tijdens de etappe. Mocht één van deze renners geblesseerd raken of uitvallen, dan kun je je basisteam aanvullen met de drie reserverenners. Als er uiteraard meer dan drie renners uitvallen en je door je reserves heen bent, heb je geen mogelijkheid meer je team aan te vullen. Behalve met… De Joker!

De Joker

Elke dag mag je uit je eigen team, of uit de overige renners van de Tour de France, een dagelijkse joker inzetten. Het mooie aan de dagelijkse joker? Als deze punten scoort voor Horti Tourspel, dan tellen deze punten dubbel.

Kortom, selecteer een goede tijdrijder tijdens de tijdritten, een berggeit tijdens de klimetappes en een sprinter als het vlak is. Hiermee kun je echt het verschil maken tijdens Horti Tourspel en je expertise laten gelden!

Hoe werkt de puntentelling?

Voordat je je team samen gaat stellen, is het handig om te weten hoe de puntentelling werkt. Eigenlijk is dat heel simpel. De eerste tien renners over de finish tijdens een etappe leveren punten op. De nummer 1 tien punten, de nummer 2 negen punten, enzovoorts.

Als jouw Dagelijkse Joker dus bij de eerste tien eindigt, tellen zijn punten dubbel. Oftewel, als jouw Joker een etappe wint, verdien je er twintig punten mee! Hatsa!

Dan verdien je aan het einde ook nog punten met je eindklassement. Je krijgt 50 punten per speler die je goed hebt voorspelt voor de top 3 van het eindklassement. Ook als ze niet op dezelfde plek staan Heb je daarnaast ook nog eens de exacte volgorde goed, dan krijg je daarbovenop nog eens 150 punten.

De Gele Trui van Horti Tourspel

De winnaar van Horti Tourspel is degene die aan het einde van de Tour de France de meeste Horti Tourspel-punten heeft binnengesleept met zijn team en zijn Dagelijkse Joker.

Die wint onze “Gele Trui”, waar uiteraard een fantastische prijs tegenover staat!

SCHRIJF JE NU IN!

Voorwaarden

 • Elke persoon mag 1x meespelen.
 • Indien dezelfde persoon met meerdere inschrijvingen onder verschillende mailadressen meespeelt, dan is alleen de eerst deelname geldig
 • om in aanmerking te komen voor het prijzenpakket.
 • Deelnemers die niet werkzaam zijn in of niet gelieerd zijn aan de horti- of agf sector mogen wel deelnemen maar zijn uitgesloten van
 • het winnen van prijzen.
 • Deelnemers onder de 14 jaar zijn uitgesloten van het winnen van prijzen.
 • Holland Hortimedia heeft het recht om namen van deelnemers te gebruiken in tussenstand lijstjes en persberichten over het verloop van
 • het spel.
 • Winnaars worden bekend gemaakt via de nieuwbrief Goedemorgen en dienen daarna zelf contact op te nemen om de prijs in ontvangst te nemen.
 • Tijdens de prijsuitreiking dienen winnaars in persoon aanwezig te zijn en de prijs in ontvangt te nemen. Van de prijsuitreiking worden
 • foto’s voor promotionele gebruik geschoten, deelnemers verlenen automatisch hun portretrecht aan de uitgever.
 • Over de einduitslag en tussen standen kan niet worden gediscussieerd en gecorrespondeerd.
 • De uitgever is onder geen enkele voorwaarden aansprakelijk voor eventuele gevolgen voortvloeiend uit deelname aan het Horti Tourspel.
 • De uitgever behoud zich het recht voor om zonder enige mededeling vooraf het spel te staken of tijdelijk stop te zetten.
 • Sponsoren zijn in geen enkel opzicht verantwoordelijk voor organisatie, uitvoering en gevolgen van het spel.
 • Onder voorbehoud van alle rechten en plichten.